Izrada digitalne strategije

Izrada digitalne strategije

Horizont Solutions je mlada tvrtka koja Vam donosi kvalitetne rezultate i zadovoljava Vaše potrebe kroz jedinstvenu digitalnu strategiju. Radimo puno više od web dizajna, optimiziramo Vašu web stranicu, stvaramo sadržaj za Vašu ciljanu publiku, a najbolje od svega jest što su rezultati jasno vidlji i mjerljivi kroz cijeli proces rada. Više informacija o izradi digitalne strategiju, optimizaciji internet stranice i krajnjim rezultatima rada pročitaj u nastavku.

Horizont Solutions mlada je osječka tvrtka čija je primarna djelatnost izrada web stranica te programiranje svih vrsta aplikacija. Mi smo mladi tim IT stručnjaka koji Vam je uvijek na raspolaganju i pronalasku načina kako da Vam olakšamo poslovanje i uštedimo vrijeme. Naša misija je da Vam proaktivnim pristupom isporučimo kvalitetno rješenje koje je bazirano na realnim mogućnostima, a rješava Vaše probleme i povećava učinkovitost Vašeg poslovanja. Imajući navedeno na umu, naša digitalna strategija uvelike se razlikuje od ostalih strategija koje možete dobiti u marketing agencijama.

Kao mlada i proaktivna tvrtka nudimo jedinstvenu digitalnu strategiju

No, kako ne bi sve bilo priča, dozvolite da Vam predstavimo način na koji pristupamo klijentu i izrađujemo ponudu. Jedna od glavnih djelatnosti Horizont Solutions tvrtke jest izrada web stranica. Prilikom izrade internet stranice potrebno je razumijeti kako je ona dio puno veće digitalne strategije. Vrlo česta pojava u našem poslu je klijentova zamisao i želja da mu se izradi web stranica iz razloga što ju danas sva poduzeća više manje imaju. Ukoliko Vam je to želja postoji mnogo razloga zašto stranicu ne biste niti trebali napraviti. Jedan od njih je i vrlo visoka vjerojatnost da ista neće biti napravljena u skladu s načelima kako internet tražilica funkcionira te će biti samo jedna od onih lijepih stvari na internetu koje nikad ne budu pronađene. Iz tog razloga, Horizont Solutions radi puno više od samog web dizajna, popularnog naziva za samo jedan mali dio posla koji se radi s namjerom ispunjavanja ciljeva, Vaših kao investitora i ciljeva posjetitelja web stranice, sadašnjih ili budućih klijenata.

Radimo puno više od samog web dizajna

Kako sve počinje? Prvi korak je analiza web stranice poduzeća ukoliko postoji te analiza konkurencije te upoznavanje industrije. Nakon navedenoga krećemo u razvoj internet stranice vodeći brigu o željama i ciljevima investitora, ali i željama i ciljevima korisnika, odnosno o procjeni onoga što posjetitelji stranice žele te usavršavanje tog iskustva.
Internet stranici su potrebni posjetitelji, a za zadovoljenje te potrebe veoma je ključno nekoliko uvjeta:
  • naša sposobnost pronalaska kvalitetnih nisko konkurentnih ključnih riječi koje proizvode konverziju posjetitelja
  • naša sposobnost kreiranja kvalitetnog, popularnog i autoritativnog originalnog sadržaja oko tih ključnih riječi
  • promocija stvorenog sadržaja tako da ljudi dijele sadržaj s drugih kvalitetnih, relevantnih i autoritativnih stranica
Veoma bitno za napomenuti je kako sadržaj koji stvaramo se proizvodi za Vašu ciljanu skupinu, ne Vas, ne nas i ne za direktora marketinga nego ciljanu skupinu. Takav proces koji dovodi kvalitetne korisnike traje i ovisi o uspješnosti nas kao kreatora istog, ali i tržišnog okruženja u kojemu se stranica natječe.

Sadržaj stvaramo za ciljanu skupinu, ne za direktora marketinga

S ciljem kako bi se upravo Vaša stranica istaknula među mnogobrojnom konkurencijom optimizaciju Vaše web stranice radimo u dva koraka:
  • on page SEO
  • off page SEO
On page SEO se odnosi na početnih četrdesetak raznih optimizacija koje su zaslužne za 25% ocjene kvalitete web stranice. Ostalih 75% kvalitetne ocjene za tražilice dobiva se takozvanim off page SEO-om, a mi počinjemo s desetak najbitnijih optimizacija. Taktike koje koristimo prilikom optimizacije su izrada bloga i pisanje drugog kvalitetnog i relevantnog autorskog sadržaja, izrada i uređivanje videozapisa, izrada i postavljanje profila na društvenim mrežama te local business listings, odnosno regionalni ustroj i nastup kroz poslovnice.

Optimizaciju provodimo u dva koraka

Zahvaljujući brojnim alatima naš učinak moguće je pratiti kroz alate za analitiku. Svaki od alata na svoj način pruža uvid u ono što radimo i Vama prezentiramo u definiranim izvještajima. Neki od alata kojima se koristimo su Google Analytics, Google Search Console, Moz Local Listing Score, Google PageSpeed Insights, Google Webmaster Tools i drugi. Navedeni alati pružaju uvid u mjerljivost i saznanja proizvodi li Vaša tvrtka željeni učinak te nas kroz rezultate vodi brže do potrebnih poboljšanja. U želji da budemo što transparentniji u radu tokom cijelog procesa ste uključeni u sve alate za praćenje i izvještavanja od početka rada. Također u želji da Vam pružimo dodatne informacije u idućim blog člancima ćemo pisati o navedenim alatima, ali i o brojnim drugima.

Rezultati su jasno vidljivi zahvaljujući alatima za analitiku

Krajnji cilj izgradnje i optimizacije web stranice jest željena konverzija i povrat uložene investicije u digitalnu strategiju. Kako bi se navedeno ostvarilo potrebno je uspješno i kontinuirano raditi na kvaliteti i dobro mjeriti učinjeno. Cilj će se ostvariti on page SEO-m, off page SEO-m, sadržajem, marketingom na društvenim mrežama, a kasnije i nadograditi kroz oglašavanje na tražilicama, kampanjama na društvenim mrežama, e-mail marketingom i drugim.

Cilj optimizacije jest konverzija i povrat sredstava

Proces provedbe navedene digitalne strategije te SEO optimizacije Vaše internet stranice ne donosi rezultate preko noći te je potrebno mnogo pokušaja i eksperimentiranja što radi, a što ne. Svaka industrija je drugačija te je potrebno vrijeme kako bi se pronašli kupci koji će učiniti tražene radnje. Na cjelokupan rezultat velik utjecaj ima i Vaša konkurencija, iznos koji oni ulažu u iste ili slične strategije optimizacije, ali i kreativnost i budžet kojim raspolažu. Sve navedene taktike potrebno je provesti zajedno te se potrebni kako bi Vaš nastup na internet tržištu donio pozitivan rezultat.

Cijena navedenih usluga razlikuje se ovisno o smjeru u kojem želite graditi svoju internet prisutnost i što želite raditi. Želimo Vam istaknuti kako će svi troškovi koje možete imati biti unaprijed definirani te ste u mogućnosti definirati brzinu i kvalitetu izvođenja radova u odnosu na cijenu istih. Trend troškova opada s vremenom iz razloga što je najviše posla potrebno napraviti na početku, a kasnije će se najveći dio trošiti na oglašivačke budžete ukoliko se odlučite na oglašavanje. Također u mogućnosti ste aktivno sudjelovati u izgradnji i provedbi digitalne strategije kako bi poboljšali rezultate Vašeg poslovanja.

Ukoliko želite kvalitetne rezultate, dobra mjesta na internet tražilicama, vrhunsku SEO optimizaciju, dovođenje usko ciljanih kupaca koji će konvertirati i sadržaj koji je za Vaše kupce, a ne Vašeg marketing direktora - KONTAKTIRAJTE NAS!

Da li vam je ovaj članak bio koristan?

Želite li prezentaciju nekog od naših proizvoda?

Izradite proizvod upravo po vašim mjerama!